Huvudmeny:

Sök

 • Arkiv

 • Boxerklubben i Sverige

  Övriga länkar

  Paula presenterar sig

  Hej alla boxerfantaster!

  Jag heter Paula Lindgren och är sekreterare i ÖNLOS styrelse. Jag och min sambo David är nyss hemflyttade från Stockholm där vi har bott i 3.5 år. Numera bor vi i Lögdeå (Nordmaling) i vårt nyköpta hus med våra två hundar Jipotimas Allegro 2 år och Jipotimas Yin 6 år. Jag jobbar på Adecco som Regional Account Manager och David är yrkesofficer.


  Allegro och Yin

  I mitt liv har det alltid funnits hundar. När jag var liten så hade min pappa jakthundar, som jag gjorde mitt bästa för att dressera. Jag och grannen byggde hinderbanor som vi drog runt dessa vilddjur på. Bland det bästa jag visste var att ta stövaren Pila och jämthunden Fix och bara gå rätt ut i skogen på lååånga promenader. Så här i efterhand har jag svårt att förstå att mina föräldrar släppte ut en 10-årig liten tjej med två stora jakthundar för att vara borta flera timmar i skogen, men det gick bra.

  När jag var 14 år fick jag min första egna hund det var en cavalier king charles spaniel som hette Diza. Historien om hur hon kom i min ägo kan vi ta en annan gång, men lite kort så kan jag säga att hon gjorde ett aktivt val att lämna sin dåvarande familj och flytta hem till mig. Det var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Diza hade jag tills jag var 21 år – hon blev fantastiska 10 år. Hennes huvudsysselsättning var att sova, men hon hängde med mig var jag än for då det var helt otänkbart för henne att lämna mattes sida.


  Diza

  När hon inte längre fanns blev det ett enormt tomrum så då var frågan: Vilken hundras ska jag ha nu? Jag var äldre och kände att jag ville ha en mer aktiv ras och lite större. Resonemanget gick fram och tillbaka och några av mina önskemål var att hunden skulle vara lagom stor, vilja hänga med överallt, vara träningsglad, och det viktigaste av allt: den skulle kunna hänga med på långa skogsturer i alla väder. ÖNLO hade passande nog en boxerdag ute på Ön så jag och David åkte dit för att spana in rasen boxer. Det tog inte många minuter innan vi visste att boxer var den ras vi skulle ha. De var snygga, ärtiga, glada och lagom till storleken.

  Vår första boxer var Honeybox Shardik (Diesel). Han var den som tog mig in i boxervärlden och alla dessa härliga boxermänninskor – för det är något visst med oss, eller hur? Med Diesel upptäckte jag sök som jag tycker är en fantastisk träningsform med hund. Diesel blev inte så gammal, han fick tyvärr lämna oss när han var ca 2,5 år.


  Paula och Diesel

  Nästa hund som kom i min ägo var Allegro. Allegro var ca 6 månader när jag tog honom. Han är en helt fantastisk hund som har alla de egenskaper som jag vill att en hund ska ha. Han är trygg, har en tydlig ”av-och-på-knapp”, är lagom social, och har ett stort föremålsintresse vilket underlättar träningen vilket är något han älskar. Vi tränar IPO och ska även köra sök då jag tycker att det är ett bra komplement till skyddet.


  Allegro

  Yin kom till oss för någon månad sedan. Hon har varit en av Jipotimas avelstikar och ska nu bara få njuta av livet här uppe och förhoppningsvis ska jag tävla henne lite. Hon är redan uppflyttad till lägre klass spår och är helt fantastiskt rolig att träna.


  Paula, Yin och Allegro

  Så det här var lite om mig och min hundhistoria. Jag ser positivt på att ännu en gång vara en del i ÖNLOS styrelse.

  /Paula

  Skriv en kommentar